Posted by: blueisthenewpink | Feb 10, 2017

Olvassunk… és játsszunk Howard-könyvekért!

hofeher_blogturne_03_blueisthenewpink

Holden Rose: Hófehér kelepce (Főnix Könyvműhely, 2016)

Howard és Nita sítáboros nyomozása a turné harmadik állomására – hozzám – érkezett. (Akinek fogalma sincs, miről van szó, itt találja a felvezető posztot.) Stílusosan: télen, szállodában olvastam a nagy részét. Az ott rekedést szerencsésen elkerültük, de volt nap, amikor nem tudtunk kimenni az eső miatt. Különös dolgok történtek; egyszer még a lift is beragadt, de szerencsére nem velünk. Annyit mondhatok, rém gyanús volt a személyzet és az összes vendég!

Liftszerelőből például kettő is jött pár perc különbséggel, és a szobaasszonyok is össze-vissza mászkáltak be, pont a mellettünk lévő raktárba! Azt hiszem, nem tett jót a nyomozás izgalma a pihenésemnek…

A nem megszokott környezet, a szokásostól eltérő csapat és a behavazódás plusz csavart adott a történetnek. Nita szertelenségét nem ellensúlyozta Gil precizitása és óvatossága, így aztán egészen vad helyzetekbe kerültek, újra és újra (és újra és …). Az írnok távollétében jobban beleláthattunk Howard és Nita barátságába, ez nagyon tetszett. A gyerek kézírás pedig most Howardé, vagyis igazából Bálinté, aki megnyerte az erre kiírt pályázatot, és rém boldog, hogy viszontláthatta a nevét és az írását is a könyvben. Nem csodálom, én is az lennék!

hofeher_kelepce_cover

Kaptunk plusz mellékszereplőt Kai személyében, elvégre mégsem lehet egyedül nyomozásba kezdeni. Nem volt ott ezúttal Gil apukája mint védőháló, így ha lehet, ez a kötet a szokásosnál is izgalmasabbra sikerült. Szülők helyett remekül számíthattak viszont a tanáraikra.

Ugyanazt mondhatom, amit az eddigi Howard-sztoriknál is: izgalmas, fordulatos és szórakoztató. Már a 8-9. oldalon hangosan felnevettem, és ezt a könyvet sem tudtam letenni. Azért ne felejtsük, hogy kötekszik (22.o.) és viaszbábu (142.o.), de a lényeg, hogy ezúttal teljesen össze tudott kavarni a szerző, nem is tudtam, kire gondoljak, miközben Howard megoldotta az ügyet. Igen, lenyomott egy majdnem kilencéves. Ez van. :)

További, spoileres értékelés a molyon (természetesen spoiler-buborék alatt).

howard_promo

Nyerd meg!

Mától új választ adhattok a blogturné nyereményjátékában, ezzel növelve az esélyeteket. A turné végén három szerencsés választhat egy-egy könyvet a sorozatból. Válaszoljatok akár minden állomáson! Figyeljétek öt nap múlva a következő véleményt Diana Landry blogján, addig pedig érdemes körülnézni Howard Facebook oldalán.


Fülszöveg

Howard Matheu vagyok, nyolc és fél éves, és még nem tudok síelni.

Ráadásul, ahogy a dolgok állnak, ez a legkisebb gondom, mert a szállodát teljesen elzárta a külvilágtól a hó, így itt ragadtunk. Huszonkét gyerek, három tanár, négy fő személyzet, tizenkét vendég, köztük két bankrabló.

Gil azt mondja, semmi gond nem lesz, ha nem ugrálunk. De ő nincs itt, csak Nita és én, a fehérség közepén. Na, meg ez a nagy csönd.

Most pedig leírtam ide azt, amit tudnod kell, neked és mindazoknak, akik kíváncsiak rá, mi is történt valójában.


Responses

  1. […] a számunkra. Az elmúlt hetekben már olvashattátok a Könyv extrák, a Könyvsziget, és a  blueisthenewpink oldalak bloggerjeinek bejegyzéseit Howard kalandjáról, most pedig rajtunk a […]

    Like

  2. […] A harmadik állomáson a blueisthenewpink bloggere is jól szórakozott >>> […]

    Like


Leave a comment

Categories

Whatever

TIME TO REGISTER TO VOTE

gyerekkönyvölelő

gyermekirodalmi blogoldal

About Words - Cambridge Dictionary blog

Commenting on developments in the English language

intentionally_blonde

on discovering the world and sharing her best tips with you

hitchhikingthe7seas

Hitchhiking sailing boats around the world. Live bog! -- Hajóstoppal egy föld körüli úton. Élő blog!

Exploding Steamboats

The Official Chris Pontius Blog

MűvészTér

Művésztér Egyesület honlapja

International Book Giving Day 2024

#bookgivingday 14th February 2024

kultúrlény

Kultúra minden mennyiségben

The Official Colonel Sanders Podcast

It's blue. But that's okay, it's the new pink. No worries.

Olvass bele

A KULTÚRAKIRAKAT

Brent Libraries Blog

Welcome to the Brent Libraries Blog. Here you can read book reviews, find out about Brent reading group and events and much much more!

bookowly

bookowly

AnitaKomuves

International reporting, data journalism, digital media

Bébi, pszichó & más

Életképek, ötletek, megfigyelések

A year of reading the world

196 countries, countless stories...