Posted by: blueisthenewpink | Dec 22, 2016

Élményt ajándékba

christmas-1911637_1920

Itt a korábban beígért szuper last minute ajándékötlet, amely egyébként remekül passzol az egyszerűsítésbe is. Ahelyett, hogy hosszas gyötrődések árán újabb felesleges tárggyal gazdagítanánk valakit, adhatunk élményt. Minimum kétszer örülhet neki, és sokkal maradandóbb is. (Az olvasásélmény is, ha engem kérdeztek, de könyvet már ajánlottam.) Természetesen ha valakit jól ismerünk, és tudjuk, mire vágyik, nem rossz ötlet a tárgy, csak azért, mert tárgy.

Szálloda

Mi már többször kaptunk közösen pár nap szállodázást anyósoméktól, és a legjobb ajándéknak bizonyult. Örültünk, készültünk, utaztunk, és megint csak örültünk. (Van jobb pihi egy anyának, mint ha nem kell egész nap etetni valakit, és a házimunkát is leteheti egy kicsit?)

Belépő

Lehet mindenféle tanfolyamot, mozi-, színház-, koncert-, kiállításjegyet adni ajándékba, családi belépőt vagy akár éves bérletet például az állatkertbe, Tropicariumba.

A tanfolyamok közül szerintem a Paintcocktail a legizgalmasabb, de mindenféle gasztro- és hobbitanfolyam is adható (ilyenkor különösen).

Moziba, színházba, koncertre és kiállításra is lehet bianco jegyet venni, ha nem tudjuk, mi tetszene a megajándékozottnak, vagy mikor ér rá elmenni.

Családoknak vásárolhatunk belépőt például a Miniversumba (csak 60 napig érvényes!), a Csodák Palotájába, vagy valamelyik közeli kalandparkba, hogy ne csak Budapestben gondolkodjunk.

black-and-white-1711000_1920

Jelképes örökbefogadás/jótékonyság

Állatokat fogadhatunk örökbe másnak is, természetesen csak jelképesen. A fővárosi állatkertben nevelőszülői oklevél, kitűző, évente két fogadóórára meghívás, adatlap (az állat nevével, születési dátumával stb) és bizonyos összeg (6500 Ft) fölött fénykép is jár. Nyolcéves unokahúgon tesztelve (még szülinapra), teljesen odavolt, hogy van egy saját pingvinje!

WWF-nél az oklevél mellé jár magazin, egy kis infó az állatfajról, és egy hipercuki plüssállat vagy kulcstartó (6000 Ft-os támogatásnál csak az utóbbi lehet). Választhatunk tigrist, barnamedvét, farkast, hiúzt, jegesmedvét és természetesen pandát.

Lehet valamilyen szervezetnek adományozni az ajándékozott nevében. Szerintem ez akkor működhet, ha az illető kifejezetten ezt kérte. Egyébként furcsa lenne azt mondani, hogy inkább jótékony célra adtam, amit rád költöttem volna. Ráadásul még csak meg se sértődhetne rajta (nyilvánosan), mert akkor ő tűnne szívtelennek.

Élményajándék

A kifejezetten erre szakosodott cégek közül a Meglepkéknél konkrét élményeket lehet választani, vagy ajándékutalványt.

Szerintem jobb választás az elérhetőbb árú Feldobox, ahol 5ooo Ft a legkisebb kártya, és minden csomagban több élmény közül választhat, aki kapja. Országszerte majdnem 200 üzletben is megvásárolhatók, például TESCO-kban, IBUSZ-okban, Kreatív Hobby-ban (a honlapon van lista).

Fotózás

Egy profi fotózás is a legjobb ajándékok közé tartozik, különösen babát váróknak vagy családoknak.

coupon-528010_1920

Ajándékkártya

Az ajándékkártya sem ciki, kisgyerekeseknek például a Brendonban hamar el is fog fogyni, a Müllerben pedig aztán tényleg bármire le lehet vásárolni. A The Body Shop szuper minőség és környezettudatos is. Tizenéves lányoknál óriási sikere volt tavaly a H&M kártyáknak. Igen, látszik az összeg, de azt választja, ami igazán tetszik neki.

Előfizetés

Egy egész (vagy egy fél) éven át örülhet, akinek valamilyen magazin előfizetést ajándékozunk. A Magazin Centrumnál ajándékkártyát adnak, hogy legyen mit átnyújtani karácsonykor (ráadásul most 2+1 akció van). Ezeket kiküldeni már nem tudják időben, de személyesen is intézhetjük ezeken a helyeken.

Személyes kupon

Tudjátok, az a kedves fajta, érvényes ölelésre, kézen fogva sétálásra, masszázsra, vigyázok-a-gyerekekre, ma-én-csinálok-minden-házimunkát (hahaha), kapsz-egy-szabad-fél-napot stb. Megírhatod, rajzolhatsz, akár többet is, valami szép borítékban/tasakban/akármiben. (Figyelmeztetés: csak olyat készíts, amit tényleg be is válthat nálad. Különben csak üres gesztust adtál.)

Remélem, a körülményekhez képest minimális nyomás alatt, nem kapkodva, nem pánikolva telik a készülődés (nem baj, majd jövőre). Már csak kettőt kell aludni! (Kicsiknek négyet.) Aztán mindjárt vége, és jöhet a két ünnep közti pihenés!

Boldog, békés karácsonyt kívánok nektek!

christmas-tree-1856383_1920


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

gyerekkönyvölelő

gyermekirodalmi blogoldal

Italophilia

The Biggest and Only Indian Blog on Italy

About Words - Cambridge Dictionaries Online blog

Commenting on developments in the English language

intentionally_blonde

on discovering the world and sharing her best tips with you

hitchhikingthe7seas

Hitchhiking sailing boats around the world. Live bog! -- Hajóstoppal egy föld körüli úton. Élő blog!

Exploding Steamboats

The Official Chris Pontius Blog

thebookcrunch.wordpress.com/

A blog for book lovers!

MűvészTér

Művésztér Egyesület honlapja

International Book Giving Day 2020

#bookgivingday 14th February 2020

kultúrlény

Kultúra minden mennyiségben

Andrew & Sarabeth

He likes movies. She likes baking. They YouTube.

Olvass bele

A KULTÚRAKIRAKAT

Brent Libraries Blog

Welcome to the Brent Libraries Blog. Here you can read book reviews, find out about Brent reading group and events and much much more!

bookowly

bookowly

AnitaKomuves

International reporting, data journalism, digital media

Bébi, pszichó & más

Életképek, ötletek, megfigyelések

%d bloggers like this: