Posted by: bluelion | October 7, 2016

Őszi megújulás

Most már tényleg itt az ősz. A hó nélküli, sötét, fagyos fajta téllel együtt ez sem az én műfajom, de már tavaly is próbáltam pozitívan hozzáállni. Akkor összegyűjtöttem, mi minden lesz jó az ebben az évszakban, most egész konkrét terveim vannak. Hiszen a január elsején kívül ilyenkor veszünk sokan új lendületet, talán még nagyobbat is, mint a naptári év elején. Nekem valahogy mindig úgy alakult, hogy amikor már nem jártam semmilyen iskolába, akkor is szeptember környékén kezdődött valami új. Új munka, gyerekszületés, aztán hamarosan már az Ovisnak kezdődött. Lássuk hát az ideit:

1. Őszi nagy rendezkedés (hívhatjuk takarításnak, lomtalanításnak, bárminek). Belevetettem magam a KonMari módszerbe, és remekül működik, miközben persze hatalmas meló. Most ott tartok, hogy rosszabb, mielőtt jobb lenne. Mindenesetre kiraktam már hat nagy zsák ruhát (fogalmam sincs, honnan volt ennyi), abból négyet barátok és tesó vittek el (nem merem megvenni nekik a könyvet, még visszahozzák a cuccokat!). Látni őket, ahogy kincsekre találtak, szeretik és hordják is ezeket a ruhákat sokkal jobb érzés volt, mint vásárolni. Érdemes kipróbálni. Most épp a könyvekkel dolgozom, ez nehezebb ügy. Azért abból is raktam már párat az eladó kupacba, de egész más a maradó-kirakott arány, mint a ruháknál.

Hamarosan lomtalanítás is lesz, úgyhogy turbó fokozatra kapcsolunk a pakolással.

2. Itt vannak a Glamour-napok is, amikor az éves rendes ruhatárfrissítést, “új ruha-/cipőméretet kezdett a gyerek”, “új évszak jön” vásárlásokat tartjuk (főleg online). Előre, tudatosan tervezve lett volna jó, de persze még erre sem volt idő. Hirtelen kiderült, hogy ma van a Dotcommerceday is, csak kapkodom a fejem (még van egy óra, hajrá!). Ilyenkor szoktam előre vásárolni karácsonyra, de még csak megajándékozandó listám sincs (mondjuk úgyis inkább élményt adnék).

3. Nagy tervezések: folytatom a sok különböző naptár, napló, tervező és jegyzetfüzet egy filofaxba gyúrását. Gyönyörű, majd megmutatom, ha már jobban állok. Erre is nagyon nehezen jut idő.

4. Önfejlesztés: elkezdtem a komfortzóna-feszegető online tréninget. Nem vagyok benne biztos, hogy visz valahova, de – figyelj, megdöbbentő lesz! – nem jut rá elég időm. (Hmmm. Mintha kezdenék itt valami mintát felfedezni…)

Nemrég megérkezett a Tudatos jelenlét a gyakorlatban című könyv is, amelyben az MBCT terápiát lehet megismerni hétköznapi felhasználásra, 8 hetes program keretében.

Karácsonyra új ember leszek! Reszkess, téli depresszió!

5. Feltöltődés: egyrészt miért ne? Miért kéne az őszt egyben túlélni? Másrészt van még két felhasználni való kuponunk: egy élménykupon, és egy szálláskupon. Félpanzióval. Ah, számolom a napokat!

6. Végül, de egyáltalán nem utolsósorban, hamarosan két új rovat is bemutatkozik a blogon: különleges könyvesboltokat mutatok a rendkívül találóan Bookshops-nak nevezett, kétnyelvűre tervezett szekcióban, és megismerhettek külföldön élő magyarokat a Világjáróban. Elmesélik, milyen ott, ahol zöldebb a fű, és kolbászból van a kerítés. Na meg hogy mit olvasnak mostanában. Elsőként Orsival találkozhattok majd: Rómában élt, amikor Spanyolországban találkozott brazil szerelmével, akivel előbb Berlinbe, majd San Franciscóba költöztek.

Ti milyen új dolgokba vágtok bele idén ősszel?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

Italophilia

Stories of My Italian Journey & More..!

About Words - Cambridge Dictionaries Online blog

Commenting on developments in the English language

intentionally_blonde

on discovering the world and sharing her best tips with you

hitchhikingthe7seas

Hitchhiking sailing boats around the world. Live bog! -- Hajóstoppal egy föld körüli úton. Élő blog!

Exploding Steamboats

The Official Chris Pontius Blog

The Book Crunch

A blog for book fanatics!

MűvészTér

Művésztér Egyesület honlapja

International Book Giving Day 2018

#bookgivingday 14th February 2018

kultúrlény

Kultúra minden mennyiségben

adoptingjames

Read our Mission. Find out how you can help us adopt James.

Olvass bele

A KULTÚRAKIRAKAT

Brent Libraries Blog

Welcome to the Brent Libraries Blog. Here you can read book reviews, find out about Brent reading group and events and much much more!

bookowly

bookowly

AnitaKomuves

International reporting, data journalism, digital media

Bébi, pszichó & más

Életképek, ötletek, megfigyelések

A year of reading the world

196 countries, countless stories...

Raising My Rainbow

Adventures in raising a fabulously gender creative son.

%d bloggers like this: