Posted by: bluelion | August 28, 2016

Olvassunk… kisgazdis-kiskutyásat!

kiskuty2

Pásztohy Panka számtalan illusztrálása (pl. Panka és Csiribí könyvek, Csapody Kinga vagy Vadadi Adrienn könyvei) után saját történeteket is írt. A rajzait eddig is nagyon szerettük, és Pitypang kutyát is azonnal a szívünkbe zártuk! Az első kötet, a Mentsük meg a kiskutyám! (Pagony, 2015) jókor talált minket, az Ovis épp a menhelyekről kérdezgetett ugyanis. Így kell igényes, szép könyvet készíteni a gazdátlan, majd otthonra találó kutyákról! (Nem pedig így.) Annyira tetszett, hogy nem bírtuk kivárni, míg a könyvtár beszerzi a frissen megjelent második részt, inkább megrendeltem. Nagyon jó ötletnek tartom, hogy nem csak odáig tart a történet, hogy a kislány (Lili) megkapja a kutyust, hanem a következő kötet – Szeretem a kiskutyám! (Pagony, 2016) – felelős állattartásra is nevel. Csak a kakifelszedést hiányoltam nagyon. Ez valahogy minden ilyen könyvből kimarad, a Scolar mini sorozatban Patricia Mennen: A kutyám (Scolar, 2013) címűjéből is. Majd Finy Petra csinál egy kakifelszedőset, meg ki tudja, mit rak még bele. Kocsiban hányó kutyát? Esetleg más kutyákat, lábat szexuálisan zaklatót?

Nagyon bírtam az IKEA-ból ismerős gyerekágyat, de frászt kaptam, amikor a kutya beleugrott, és senki nem mondta, hogy ezt esetleg nem kéne. Volt még a könyvben később egy következetlenség is, ami engem kizökkentett, bár az Ovis meg se rezdült. Az első közös napjukat követjük egy darabig, és délután, a parkból hazafelé tartva “legelső reggelként” utal vissza aznap reggelre. Nekem a “lidércálom” kifejezés is furcsa volt, de ez talán csak családi szóhasználat kérdése. Tetszett viszont, hogy az anyuka elmagyarázta a “falka” szó jelentését, és mindent olyan kedvesen, nem szájbarágósan tanít, hogy öröm volt olvasni. Azt is jó volt látni, hogy Apa fogja a pórázt, nehogy a kutyus elrántsa Lilit.

Jópofa volt Perec kutya gazdája is, a nem lányos lányságával,és imádtam, hogy Anya otthon a kanapén olvasott, amíg a többieket várta! És a lábnyomok! Hajtsátok ki a védőborítót! ♡ Az első borító felső részére pillantva viszont folyton azt hiszem, hogy meg van gyűrődve. Az Ovis rögtön kiszúrta a magyar vizsla nemzeti színű nyakörvét, nagyon tetszett neki. Ennek kapcsán mindjárt meg is beszéltük, hogy vannak magyar kutyafajták. Édes volt Lili lelkiismeret-furdalása, amikor azt hitte, miattuk történt valami. Jó volt vele együtt fellélegezni, amikor kiderült, hogy nem ők okozták a bajt.

A tíz pontba szedett “Amire egy kutyának szüksége van” az utolsó oldalon tíz pontos! Az Ovis a végén közölte, hogy neki is kéne egy ilyen kutya, mint Pitypang. A naponta kétszeri sétát is vállalta (elméletben). A tárgyalások megkezdődtek :) Addig is nagyon várjuk a társasjátékot!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

Italophilia

Stories of My Italian Journey & More..!

About Words - Cambridge Dictionaries Online blog

Commenting on developments in the English language

intentionally_blonde

on discovering the world and sharing her best tips with you

hitchhikingthe7seas

Hitchhiking sailing boats around the world. Live bog! -- Hajóstoppal egy föld körüli úton. Élő blog!

Exploding Steamboats

The Official Chris Pontius Blog

The Book Crunch

A blog for book fanatics!

MűvészTér

Művésztér Egyesület honlapja

International Book Giving Day 2018

#bookgivingday 14th February 2018

kultúrlény

Kultúra minden mennyiségben

adoptingjames

Read our Mission. Find out how you can help us adopt James.

Olvass bele

A KULTÚRAKIRAKAT

Brent Libraries Blog

Welcome to the Brent Libraries Blog. Here you can read book reviews, find out about Brent reading group and events and much much more!

bookowly

bookowly

AnitaKomuves

International reporting, data journalism, digital media

Bébi, pszichó & más

Életképek, ötletek, megfigyelések

A year of reading the world

196 countries, countless stories...

Raising My Rainbow

Adventures in raising a fabulously gender creative son.

%d bloggers like this: