Posted by: bluelion | August 4, 2016

Day 12: A Day in my Life / 12. nap: Napom

FotoJet Collage

Day 12

A Day in your Life (pics or it didn’t happen)

I completely forgot to take pictures on Tuesday so this one’s got a bit delayed.

It started with chasing huge creatures. I even forgot to take a picture of the first one, a giant mosquito. The second one was this gigantic spider (I hate them), and the last one was a large fly (maybe I should have let the spider deal with the others first). While I was trying to get the fly out through the window, I accidentally pushed a flower pot to the ground. It was decorated by my almost-six-year-old for me, for Mother’s Day. I’m devastated.

12. nap

Egy napod (képek nélkül nem hisszük el)

Kedden elfelejtettem fényképezni, úgyhogy ez csúszott egy kicsit.

creature

A reggel a nagyra nőtt lények levadászásával indult. Az óriásszúnyognál még nem jutott eszembe a napi feladat, a pókot meg a gép se bírta idegekkel, folyton beégett. Az utolsó egy hatalmas légy volt (talán hagynom kellett volna, hogy a pók intézze a másik kettőt). Miközben igyekeztem kitessékelni az ablakon, véletlenül levertem egy cserepes virágot. A cserepet az Ovis díszítette nekem, anyák napjára. Teljesen elkeseredtem.

I did my daughter’s hair. She is very much against hair clips and only puts up with hair bands for a little while. She doesn’t let me cut her a bang either, so she basically can’t see with her hair in her eyes. This creation lasted about 15 minutes.

Frizura a Kicsinek. Csatot nem enged a hajába tenni, a hajgumit se tűri mondjuk sokáig. Frufrut vágni se lehet. Úgyhogy pislog, és nem lát. Ez a csoda kb negyed órát bírta.

We went grocery shopping with the kids. My son asked about a man who he found to be a bit strange so we discussed that the man had Down’s syndrome. Interesting how he never realised the people living in the nearby mental home were different (we didn’t take a picture of the guy, of course).

Elügettünk a boltba. Útközben megbeszéltük, hogy a bácsi, aki egy kicsit furcsa, valójában Down-kóros. Érdekes, hogy az Ovis eddig sosem vette észre, hogy másmilyenek az útba eső intézet lakói (őt nem fényképeztük le, nyilván).

sweetdreams

Then it was time for the little one’s daytime nap. It was high time as she was rather cranky all morning. We read a children’s book with my son while his sister was sleeping.

A Kicsi már mehetett is aludni, ideje volt, mert egész délelőtt nyekergett. Közben mi olvastunk az Ovissal.

food

Of course, there was food. Breakfast (and coffee – all black, remember? ;)), lunch and afternoon snack. For dinner, I had an apple Somersby… with some sandwiches, too, don’t worry :) (You can also find another subject of Day3 in this collage.)

Természetesen volt kaja is. Reggeli (kávéval, csakis feketén, ha emlékeztek ;)), ebéd és uzsonna. A vacsorám egy almás Somersby volt… némi szendviccsel, nyugi :) (Aki szemfüles, az a 3.napi poszt egy másik szereplőjét is felfedezheti ezeken a képeken.)

We found half a bird’s nest on the table outside. I think it was not inhabited this year, only last year (and the year before that). But how did it land there?

Találtunk egy fél madárfészket a kinti asztalon. Azt hiszem, idén nem laktak benne, csak tavaly (és azelőtt). De hogy került a csizma fészek az asztalra?

outside

The kids played in the yard, and my daughter and I went to the playground later, while the boys went to watch The Secret Life of Pets. This was the very first movie experience for my son. (And probably the last one for a while.) He turns six next month but they had to leave the theatre. It was so terrifying he was in tears. Why do they say it’s okay for six-year-olds? Based on the trailer and the rating, we thought it would be okay. /Hubby says: It’s not for six-year-olds. It should be fine for twelve-year-olds. It was terrifying for him and boring for me./

A kölkök játszottak a kertben, később pedig elmentünk a Kicsivel a játszótérre, amíg a fiúk A kis kedvencek titkos életét nézték, premier előtti vetítésen. Ez volt az Ovis legelső mozis élménye (és egy darabig talán az utolsó is). Jövő hónapban lesz a hatodik szülinapja, de ki kellett jönniük a moziból. Olyan félelmetes volt, hogy a végén már sírt. Miért kapott ez a film 6-os karikát? Az előzetes és a besorolás alapján azt hittük, nyugodtan megnézheti. /Férj szerint: Nem hatéveseknek való. Tizenkét éveseknek rendben van. Ő félt, én meg untam./

 

Earlier, we even did a creative photo session (and I also took pictures of the books read, currently reading, to be read).

On our way home from the playground, we heard the church’s alarm going off. There was a lady coming towards the gate soon, a lit candle in the background. She wouldn’t be stopped by closed church gates if she wanted to light a candle. She jumped in her car and drove off.

Finally, I edited the pictures and wrote this post. I also managed to check which books were available in the library although it was in the small hours already. Tomorrow (that is today, actually), we are taking back nine books.

Pedig korábban még kreatív fotózást is tartottunk (és lefényképeztem a könyveket, amelyeket elolvastunk, most olvasom/olvassuk, és az elolvasandó listán vannak – ebből nyilván nem az összeset).

A játszótérről hazafelé tartva hallottuk, hogy szól a templom riasztója. Hamarosan meg is jelent egy nő, sietve kijött a kapun. Mögötte lobogott a gyertya. Nem fogja őt holmi zárt kapu megakadályozni: ha mécsest akar gyújtani, hát mécsest fog gyújtani. Behúzta a kaput, a riasztó elhallgatott. Kocsiba pattant, és elhajtott. Ilyet se láttam még.

Végül megszerkesztettem a képeket és megírtam ezt a posztot. Még a könyvtár aktuális készletének ellenőrzésére is jutott pár perc, pedig már eléggé hajnal volt. Holnap (vagyis ma) kilenc könyvet viszünk ugyanis vissza.


This has been a fun challenge! Thank you, RexFan for sharing it, and thank you all for joining me! Feel free to participate on your own blog, and please, let me know in the comments if you do so! (I’m curious:)) I’m coming back on Sunday with the usual children’s book post. See you then!

Ez jópofa volt. Köszönöm, RexFan, hogy megosztottad velünk ezt a kihívást, és köszönöm mindenkinek, aki követte a posztokat! Nyugodtan részt vehettek ti is. Szóljatok itt, ha beszálltok! (Kíváncsi vagyok:)) Vasárnap érkezik a szokásos gyerekkönyves poszt, várlak vissza benneteket! Sziasztok!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

Italophilia

Stories of My Italian Journey & More..!

About Words - Cambridge Dictionaries Online blog

Commenting on developments in the English language

intentionally_blonde

on discovering the world and sharing her best tips with you

hitchhikingthe7seas

Hitchhiking sailing boats around the world. Live bog! -- Hajóstoppal egy föld körüli úton. Élő blog!

Exploding Steamboats

The Official Chris Pontius Blog

The Book Crunch

A blog for book fanatics!

MűvészTér

Művésztér Egyesület honlapja

International Book Giving Day 2018

#bookgivingday 14th February 2018

kultúrlény

Kultúra minden mennyiségben

adoptingjames

Read our Mission. Find out how you can help us adopt James.

Olvass bele

A KULTÚRAKIRAKAT

Brent Libraries Blog

Welcome to the Brent Libraries Blog. Here you can read book reviews, find out about Brent reading group and events and much much more!

bookowly

bookowly

AnitaKomuves

International reporting, data journalism, digital media

Bébi, pszichó & más

Életképek, ötletek, megfigyelések

A year of reading the world

196 countries, countless stories...

Raising My Rainbow

Adventures in raising a fabulously gender creative son.

%d bloggers like this: