Posted by: bluelion | July 26, 2016

Day 5: A few of my favourite things / 5. nap: Ilyesmi dolgokat szeretek én

(Hands up if you got the movie reference right!)

Day 5

5 favourite things (products, people, websites…)

1. Well, of course my favourite people in the world are my two beautiful children. (Yeah, I know, but that’s the truth.) They are funny and sweet, and they adore each other (they fight, too, but they are siblings, so that’s just normal). They are already a great team, even though my daughter is only 21 months old and my son is almost 6 years old. Their kisses and cuddles are the best thing in life <3

2. Italy!

From Brunella Gasperini and Buffon, through pizza, gelato and the carefree attitude of its people to the sea (oh, the sea!) and all the places we ever visited. It is the country where I first saw the sea, where my hubby asked if I would marry him, where we went for our honeymoon, where my daughter had her first summer holiday. Even on first visiting a place here, it feels like coming home.

3. The Body Shop – it’s not cheap but it’s in an entirely different league. The shampoo and hair butter are simply amazing, just like the day cream and BB cream I use. My hair behaves in a whole different way than before.

4. Filofax – this is a brand new love, I’m in the process of personalising (decorating) it. It is black, with daisies, and I probably grabbed the last one in the country.

5. Moly.hu – I’m so happy I found this community! They are all readers, just as obsessed with books as I am (maybe some are even more so). There are some reading challenges that brought many virtual friends but I know someone who has lots of real life friends from this site and she even met her husband here! They also have a baby now and as it turns out, she’s not the first one whose parents met here. How cool is that!

It is so good to be able to talk about the many books I read with people who also read them or plan to do so or are just interested in books and each other’s opinions. I got loads of book recommendations, too. It’s a lovely, supporting, very positive place for bookworms (that’s the origin of the site’s name though ‘Worm’ doesn’t sound very good :D).


(Tegye fel a kezét, aki értette a filmes utalást!)

5. nap

Öt kedvenc (termék, személy, weboldal, stb)

1. A legnagyobb kedvenceim természetesen a gyerekeim. (Tudom-tudom, de ez az igazság.) Viccesek, édesek, és imádják egymást (persze harcolnak is, hiszen testvérek). Máris szuper csapatot alkotnak, pedig a Kicsi még csak 21 hónapos, az Ovis meg már mindjárt hat éves. A tőlük kapott puszik és ölelések a legjobb dolgok a világon.

2. Olaszország! Brunella Gasperinitől és Buffontól kezdve, a pizzán, a fagyin, és az olasz lazaságon át a tengerig, és minden olasz helyig, ahol eddig jártunk (meg ahol még nem). Ebben az országban láttam először a tengert. Itt kérte meg Férj a kezem, ide jöttünk nászútra, és itt nyaralt először a kislányom. Még az eddig ismeretlen helyeken is olyan, mintha haza jönnénk.

3. The Body Shop – nem olcsó, de egészen más kategória. A sampon és a hajvaj fantasztikus, ahogy a nappali arckrém és a BB krém is. A hajam egészen másképp viselkedik, mint azelőtt.

4. Filofax – egy új szerelem. Még épp csak elkezdtem személyre szabni (díszíteni), de máris imádom. Fekete, rajta fehér virágokkal (elvileg százszorszépekkel). Valószínűleg az utolsót sikerült megvennem az országban.

5. Moly.hu – annyira örülök ennek a közösségnek! Mindannyian olvasók, legalább olyan megszállottjai a könyveknek, mint én (ha nem még nagyobbak). Némelyik kihívás online barátokat hozott, de olyat is ismerek, akinek innen vannak a barátai a való életben is, sőt, a férjét is itt ismerte meg. Van egy kislányuk, és mint kiderült, nem is ő az egyetlen Moly-baba! Ez mekkora már!

Annyira jó olyanokkal beszélni a nem kevés olvasott könyvemről, akik szintén olvasták azokat, vagy tervezik, vagy csak érdeklik őket a könyvek és kíváncsiak egymás véleményére is. Rengeteg új könyvről is hallok, szélesedik a látóköröm (ismét). Támogató, pozitív közeg, tökéletes hely könyvmolyoknak.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

Italophilia

Stories of My Italian Journey & More..!

About Words - Cambridge Dictionaries Online blog

Commenting on developments in the English language

intentionally_blonde

on discovering the world and sharing her best tips with you

hitchhikingthe7seas

Hitchhiking sailing boats around the world. Live bog! -- Hajóstoppal egy föld körüli úton. Élő blog!

Exploding Steamboats

The Official Chris Pontius Blog

The Book Crunch

A blog for book fanatics!

MűvészTér

Művésztér Egyesület honlapja

International Book Giving Day 2018

#bookgivingday 14th February 2018

kultúrlény

Kultúra minden mennyiségben

adoptingjames

Read our Mission. Find out how you can help us adopt James.

Olvass bele

A KULTÚRAKIRAKAT

Brent Libraries Blog

Welcome to the Brent Libraries Blog. Here you can read book reviews, find out about Brent reading group and events and much much more!

bookowly

bookowly

AnitaKomuves

International reporting, data journalism, digital media

Bébi, pszichó & más

Életképek, ötletek, megfigyelések

A year of reading the world

196 countries, countless stories...

Raising My Rainbow

Adventures in raising a fabulously gender creative son.

%d bloggers like this: