Posted by: bluelion | May 31, 2016

Apátlan napok 2.

20160531_175802

(korábbi napok itt)

5. nap
Meg se próbálunk a korai tornára beérni. Az oviban üzent a vezetés, hogy beszéljünk. Szívesség kéne, vagy legalább valami kedvezmény, rém csalódottak, hogy nem Férj ment. Most hívhatják az üzletet, mint bárki más.

Délután az óriási viharban megmentett minket egy szuperhős-anya! Ezúton is köszönjük, hogy hazahoztad az Ovist! :) A Kicsi a nyakamat szorítva igyekezett átvészelni a hatalmas dörgések után leszakadó esőt, így bentről.

6. nap
Vettem egy nagy levegőt, és beugrottam a vízbe, de nagyon sekély volt, megütöttem a lábam. Ne felejtsem a vízmélységeket legközelebb. Néha ott is túl sekély, ahol pedig az ember azt hinné, mélynek kell lennie.

7. nap
Az óvó néni szerint “nagyon évvége van”. Mondtam, hogy nem azért nem érünk be, de nem hiszem, hogy meghallotta. Még egy napot kibír, három év időben beérés után. Visszasírják Apát, aki éppenhogy, de mindig beért (az egy gyerekkel. Akit nem ő készített össze. Én meg kettővel. És mindenkit nekem kell rendezni. Lehet utánam csinálni, jobban, majd akkor beszélgethetünk).

Az Ovis leejtette a fagyiját. Úgyhogy nekem ma nem jutott. (“Beállunk még egyszeheheeeer?”) Összeomlott világa egy pillanat alatt újra helyreállt az én gombócommal. Pedig azon nem is volt cukorszórás. Akármilyen nagy, azért még egész kicsi.

8. nap
Utolsó napra beértünk időben! A Kicsinek kell megköszönni, aki korábban ébredt, és ezt nem szűnő ordítással adta tudtunkra. Igazi nyári délelőtt, meleg, csend, kertezés, saját eper (szamóca) kóstolás.

A délután is nyári, teraszon fagyizás, meleg, béke. Itthon. Amúgy már második napja hülye mindenki a melegtől. Jobb lenne nem érintkezni emberekkel ilyenkor. Vagy legalább nem sorban állni előttük.

9. nap – az utolsó
Nézegetjük a flightradart veszettül. Még Kanada fölött járnak. Reggeli, pakolás. Á, már Grönland! Bolt, gyógyszertár. Nézd, közelít Izlandhoz! Ebéd, Kicsinek alvás. Odanézz, az már mindjárt Németország! Na, már csak 15 kilométer. Mindjárt leszállnak! Kicsi ébred. Hellósziamiahelyzet? Igen, láttuk, hogy földet értetek. Rohantok átszállni, oké, mindjárt találkozunk. Nézd, felszálltak. Nyüzsgés, mosogatás. Hú, de gyors, már Csehország fölött jár. Mindjárt itt vannak. Uzsi, mosás. Juj, leszálltak! Mindjárt jön Apa!

Ekkor a két kicsi, azaz az Ovis és a Kicsi elfoglalták őrszem pozíciójukat a kapunál. Amikor aztán Apa végre megjött, megfordultak a kismotorokkal, és elhajtottak. Viszont a nap hátralévő részében (nem volt túl sok), pisilni se mehetett el, hogy ne nyüzsögtek volna körülötte. Ó, és a “mit hoztál? Vigyük be a bőröndöt! Ebben van nekem valami? Mi ez? Ezt kinek hoztad? De jó! Hoztál nekem még valamit? Apa, jááátszuuunk!”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

Italophilia

Stories of My Italian Journey & More..!

About Words - Cambridge Dictionaries Online blog

Commenting on developments in the English language

intentionally_blonde

on discovering the world and sharing her best tips with you

hitchhikingthe7seas

Hitchhiking sailing boats around the world. Live bog! -- Hajóstoppal egy föld körüli úton. Élő blog!

Exploding Steamboats

The Official Chris Pontius Blog

The Book Crunch

A blog for book fanatics!

MűvészTér

Művésztér Egyesület honlapja

International Book Giving Day 2018

#bookgivingday 14th February 2018

kultúrlény

Kultúra minden mennyiségben

adoptingjames

Read our Mission. Find out how you can help us adopt James.

Olvass bele

A KULTÚRAKIRAKAT

Brent Libraries Blog

Welcome to the Brent Libraries Blog. Here you can read book reviews, find out about Brent reading group and events and much much more!

bookowly

bookowly

AnitaKomuves

International reporting, data journalism, digital media

Bébi, pszichó & más

Életképek, ötletek, megfigyelések

A year of reading the world

196 countries, countless stories...

Raising My Rainbow

Adventures in raising a fabulously gender creative son.

%d bloggers like this: