Posted by: bluelion | August 15, 2015

Egyetlen punk sem volt

A mellettem álló nyomkodja az okostelefonját. A Facebook-frissítésből kilépve megjelenik a háttérkép: féléves kisfia. Miközben a citromos Janámra várok, megbeszéljük a fogzás aktuális állását, és meg kell állapítanom, hogy ez a Sziget már nem az a Sziget. Nem csak mi változtunk. Ilyen jegyárak mellett persze nem csoda, hogy kicserélődött a közönség. Sokkal több a külföldi, mindenki az okostelefont nyomkodja, és hosszú sorokban áll, hogy felölthesse a fizetős kártyáját. Kell is rá rendesen pakolni, mert csak a bor nem drága. Talán ezért iszik mindenki fröccsöt?


image

Dugig van árus bódékkal, és bizony, rendesen pörög a hivatalos Sziget merchandise is. Mi is viszünk pólót a kölköknek, meg ami eszünkbe jut. Végül harminc forinttal számoljuk el magunkat. Nem, nem fogunk még egyszer sorban állni, de az eladó srác rendes: – Mennyi hiányzik? – Harminc forint. – Az belefér. És ideadja a túlárazott emlékeket, annyival kevesebbért. Ezek után indulunk haza, első ébredésre jó lenne otthon lenni. Bent kígyózik a sor a taxikért. A Szigeten. Taxikért. “Menjünk ki, ott biztos kevesebben vannak!” Nincsenek. Egy teljes órát állunk sorban taxiért. Közben John McClane kötözködik a nagyérdeművel: “Dollár, euró! Adj már száz forintot, borra kell! Rendőr vagyok! Hívjam a kollégáimat?!”. Az egyik sorban álló fényképezni kezdi, arra meghátrál. Ha nem Bruce Willis az, nem olyan szimpatikus. Az extrém hosszan tartó sorban állástól először mindenki morog, aztán már együtt morgunk, végül együtt poénkodunk. Ez olyan, mint az a Sziget.

image

Se bent, se kint. Egyetlen punkot sem láttam. Egészen másféle emberek voltak, ugyanott. Nagyon furcsa, nem hasonlít a régire. Amióta ilyen drága, nem is vágytam oda, most csak Robbie miatt. A tavalyi koncert pocakkal kimaradt, most pótoltunk. Egy hülye majom, a lehető legjobb értelemben. Nem veszi magát túl komolyan, és óriási showman. Hű volt a címhez: Let Me Entertain You! Onnan, hogy megkérdezte, hányan vannak 30 fölöttiek? (Yeeeeeah!) És 30 alattiak? (Meglepően sokan.) Azon át, hogy bemutatkozott az utóbbi csoportnak: dióhéjban elmondta, kicsoda, hogy jutott a fiúcsapaton, elhízáson és elvonón át odáig, hogy “international superstar” legyen (ováció). Egészen a tűpontos befejezésig. Énekelt a kilenc hónapos kisfiának, aki itt volt vele (Budapesten, gondolom). Szénné alázta a csajt, aki egy nem hivatalos életrajzot lobogtatott az első sorban. Aztán kifütyültette magát a rosszindulatúan kacarászó közönséggel, hogy mégis dedikálja a könyvet. Igaz, mint Bruno Mars. Ugyanennek a lánynak énekelte a She’s the one-t, végül a színpadra is felhívta. Ott Krisztina Nyíregyházáról tovább égett azzal, hogy nem tudott válaszolni arra, elmúlt-e már 18 éves. Kétes dicsőség, na. A koncert viszont óriási volt, szórakoztató betétekkel: És azt tudjátok, hogy… és elkezdte énekelni valamelyik számát. Mikor már vagy tízet próbált egymás után, és a közönség mindet vele énekelte, talán tényleg meg is hatódott egy kicsit, de hogy le a kalappal előttünk, az biztos. A többség tudta a tribute dalokat, a Bohemian Rhapsody-t, a We Will Rock You-t, és még a My Way-t is. Rengeteget énekeltünk, ugráltunk, visongtunk és nevettünk. Jó volt.
image

Advertisements

Responses

  1. Nem sok beszélek magyarul, de írtam blogot szigetről: http://www.katechka.com/sziget-festival-gateway/

    Like


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

Italophilia

Stories of My Italian Journey & More..!

About Words - Cambridge Dictionaries Online blog

Commenting on developments in the English language

intentionally_blonde

on discovering the world and sharing her best tips with you

hitchhikingthe7seas

Hitchhiking sailing boats around the world. Live bog! -- Hajóstoppal egy föld körüli úton. Élő blog!

Exploding Steamboats

The Official Chris Pontius Blog

The Book Crunch

A blog for book fanatics!

MűvészTér

Művésztér Egyesület honlapja

International Book Giving Day 2018

#bookgivingday 14th February 2018

kultúrlény

Kultúra minden mennyiségben

adoptingjames

Read our Mission. Find out how you can help us adopt James.

Olvass bele

A KULTÚRAKIRAKAT

Brent Libraries Blog

Welcome to the Brent Libraries Blog. Here you can read book reviews, find out about Brent reading group and events and much much more!

bookowly

bookowly

AnitaKomuves

International reporting, data journalism, digital media

Bébi, pszichó & más

Életképek, ötletek, megfigyelések

A year of reading the world

196 countries, countless stories...

Raising My Rainbow

Adventures in raising a fabulously gender creative son.

%d bloggers like this: