Posted by: bluelion | August 9, 2015

Apa, a hős

A nyaralás utolsó estéje volt. A biciklitartó szerelésével elment az idő, későn indultunk. Vettünk pizzaszeleteket, és nekiálltunk parkolóhelyet keresni a part közelében, hogy szép helyszínt találjunk a búcsúvacsorának. Persze minden annyira tele volt, hogy végül ott kötöttünk ki, ahol strandolni jártunk le a partra egy hétig. Gondoltuk, hogy ez végül is pont jó búcsú helyszín. Ettük a pizzát, néztük a tengert. A parti sétányon fel-alá sétáltak a nyaralók, mint minden este.

Egyszer csak azt láttuk, hogy egy néni a földön fekszik, a mellette állók segítik fel éppen. Leültették a kőkerítésre, ápolgatták. Gondoltuk, csak kell egy kis idő, míg összeszedi magát. Kerekes járókerettel volt. Letáborozott ott az egész család: a néni, a fia, a menye, a két felnőtt unoka, és négy dédunoka, négy-nyolc év körül. Kezdett már hosszúra nyúlni a pihenő, amikor azt vettük észre, hogy egy nagy halom véres zsebkendőt dobnak ki a mellettünk lévő kukába, és a néni fejéhez szorított darab is teljesen átvérzett már.

Ekkor lépett oda Apa, karjában az alvó Kicsivel, hogy segíthet-e. Pár mondat után átadta nekem a babát, és indult az autóhoz, vízért. Mondtam neki, hogy ott van a táskámban az elsősegély-csomag, vigye azt is. (Mire jó egy kényszeres paraanyu!) Úgy-ahogy ellátták a dédi sérülését, fertőtlenítették, bekötözték. Apa bement a szemközti bazárba, hogy hívjanak mentőt. A család eredetileg nem nagyon akart, de addigra talán már ők is kezdtek rájönni, hogy ez így nem lesz jó. Hamar kiért a segítség, és már pakolták is befelé a nénit. A fia szállt volna be vele, azonban nem engedték. Hiába magyarázta, hogy az anyukája nem beszél nyelveket, azt se tudja, hol van, hajthatatlanok voltak. Az egyik mentős már rendőrrel fenyegetőzött, ha a férfi nem száll ki a néni mellől. Apa ekkor ismét odalépett, és megkérdezte, hova viszik. Készségesen, barátságosan elmagyarázták. Apa pedig vitte az aggódó rokont a kórházba.

A család többi tagja nem győzött hálálkodni nekünk, pedig mi nem is tettünk semmit. Apa volt a hétköznapi hős. Kérdezték, hol lakunk, de már indultunk haza, nem volt szállásunk. Mindenáron meg akartak hívni valamire, végül a nagymama (a meny) beszaladt a bazárba, és egy zacskó csokival tért vissza, amit az Ovisnak adott. Nem értette, úgyhogy elmagyaráztam neki, hogy azért kapja, mert meg szeretnék köszönni, hogy Apa segített nekik. Azóta így meséli, és ragyog a büszkeségtől: “Az én apukám egy igazi hős!”

Advertisements

Responses

  1. […] ♡ Apa, a hős […]

    Like

  2. […] nyüzsgő sétálóutcáján ♡ Legjobb palacsintázó újbóli felkeresése, hét év után ♡ Apa, a hős ♡ Holdkelte, egyenesen a tengerből ♡ Velence, most a tó: strandolás, Kicsi a vízben (inkább […]

    Like


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

Italophilia

Stories of My Italian Journey & More..!

About Words - Cambridge Dictionaries Online blog

Commenting on developments in the English language

intentionally_blonde

on discovering the world and sharing her best tips with you

hitchhikingthe7seas

Hitchhiking sailing boats around the world. Live bog! -- Hajóstoppal egy föld körüli úton. Élő blog!

Exploding Steamboats

The Official Chris Pontius Blog

The Book Crunch

A blog for book fanatics!

MűvészTér

Művésztér Egyesület honlapja

International Book Giving Day 2018

#bookgivingday 14th February 2018

kultúrlény

Kultúra minden mennyiségben

adoptingjames

Read our Mission. Find out how you can help us adopt James.

Olvass bele

A KULTÚRAKIRAKAT

Brent Libraries Blog

Welcome to the Brent Libraries Blog. Here you can read book reviews, find out about Brent reading group and events and much much more!

bookowly

bookowly

AnitaKomuves

International reporting, data journalism, digital media

Bébi, pszichó & más

Életképek, ötletek, megfigyelések

A year of reading the world

196 countries, countless stories...

Raising My Rainbow

Adventures in raising a fabulously gender creative son.

%d bloggers like this: